SONKÁS-MANDULÁS KEKSZ
Hozzávalók:
1/4 kg liszt
12 dkg darált mandula
15 dkg margarin
6 dkg reszelt parmezán
6 dkg reszelt trappista sajt
3 tojássárgája
só
pirospaprika
10 dkg vaj
sonka
(tejföl)
A lisztet, mandulát, margarint, parmezánt, trappístát és a tojássárgáját, csipetnyi sóval és pirospaprikával összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés tejfölt is adunk hozzá. 1/2 centi vastagra kinyújtjuk, majd korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és közepesen forró sütőben 15 perc alatt megsütjük. 10 deka vajat habosra keverünk, majd annyi sajtot és darált sonkát adunk hozzá, amennyit felvesz. Egy kicsit sózzuk, borsozzuk. Amikor a tésztakorongok kihültek, a sonkás krémmel 2-esével összetapasztjuk. Nagyon finom borkorcsolya!
|