~MIKRÓS : ŐSZIBARACKOS TÚRÓDESSZERT |
ŐSZIBARACKOS TÚRÓDESSZERT
Hozzávalók:
8 dkg margarin
50 dkg tehéntúró
4 tojás
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 citrom
5 dkg mandula
50 dkg őszibarack
(lehet konzervgyümölcs is)
A túrót törjük át, a tojásfehérjéből készítsünk kemény habot, a megtisztított mandulát daráljuk le, a gyümölcsöt mossuk és tisztítsuk meg. Reszeljük le a citrom héját és a levét facsarjuk ki.
A margarint cukorral keverjük habosra, tegyük hozzá a tojássárgáját és a túrót, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, a pudingport és a végén a tojásfehérjét, majd gondosan keverjük össze. A lecsurgatott gyümölcsöt egyenletes rétegben helyezzük kb. 2 literes, nagy átmérőjű, tűzálló üvegedénybe, erre öntsük a túrókrémet. Folpackkal takarjuk le és 20 percig süssük a mikróban. Porcukorral vagy tejszínhabbal díszíthetjük.
|