DREZDAI DIÓS
Hozzávalók:
7 dkg margarin
15 dkg zabpehely
2 dl tej
15 dkg dióbél
5 dkg csokoládé
12 dkg cukor
5 tojás
1 kk. sütőpor
A diót daráljuk meg, a csokoládét reszeljük le, ha kemény a margarin, a mikróban puhítsuk meg (kb. 1 percig kell melegíteni). A tojásfehérjéből készítsünk kemény habot, keverjük bele a cukrot, a tojássárgáját keverjük ki a margarinnal, adjuk hozzá a zabpelyhet, majd a többi hozzávalót.
Igen fontos, hogy alaposan, egyenletesen keverjük ki a tésztát. Töltsük margarinnal kikent formába, majd takarás nélkül 12 percig süssük a mikróban.
Tálalás előtt a süteményt borítsuk ki a formából és porcukorral vagy csokoládéreszelékkel hintsük meg.
|