CSOKOLÁDÉKRÉM
Hozzávalók:
6 dkg margarin
10 dkg keserű csokoládé
3 tojás
1 ek. neszkávé
3 ek. cukor
2 ek. konyak
1/4 l tejszín
1 ek. reszelt csokoládé
A csokoládét törjük össze, a tojásfehérjéből készítsünk kemény habot, verjük fel a tejszínt.
A csokoládét és a margarint tegyük 1 literes tűzálló tálba és a mikróban olvasszuk fel (kb. 3 perc). A felolvadt csokoládét és a margarint habverővel keverjük jól össze.
Mialatt a csokoládét és a margarint megolvasztjuk, a tojássárgáját, a cukrot, a kávéport és a konyakot dolgozzuk össze. Ezt a masszát keverjük az olvasztott csokoládéba.
Tegyük a mikróba és 4 percig főzzük. Félidőben jól keverjük meg.
Főzés után a tojásfehérjéből készült habot, valamint a tejszínhabot lassan keverjük a csokoládékrémhez. Öntsük poharakba és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálaláskor tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszíthetjük.
|