VANÍLIAKRÉMMEL TÖLTÖTT ALMA
Hozzávalók:
4 jonatánalma
1 citrom
1 cs. gyümölcszselé
fél cs. főzni való vaníliás krémpor
1,5 dl tej
1 púpozott ek. kristálycukor
5 dkg pörkölt dió vagy mogyoró
1 tk. rum
a tálaláshoz:
4 pilótakeksz
1-2 dl habtejszín
1 tk. porcukor
Az almákat vigyázva, hogy formájukat megtartsák, vékonyan meghámozzuk, majd miután a tetejükről egy vékony szeletet (kalapot) levágtunk, a közepüket éles késsel vagy kiskanállal kivágjuk. Citromos vízben 4-5 perc alatt roppanósra pároljuk, lecsöpögtetjük, és lehűtjük.
A gyümölcszselét a csomagon feltüntetett előírás szerint feloldjuk, az almákat többször megmártjuk benne, majd száradni hagyjuk.
Közben a vaníliás krémport a tejjel kikeverjük. A cukorral édesítjük, az apróra vágott pörkölt diót vagy mogyorót belekeverjük, és rummal ízesítjük. A gyümölcsöket a krémmel megtöltjük, majd egyenként 1-1 pilótakekszre állítjuk, és a tetejükre habbá vert édes tejszínnel díszítve tálaljuk.
|