OMLÓS CSOKIS KEKSZ
Hozzávalók:
15 dkg étcsokoládé
20 dkg finomliszt
2 kanál cukrozatlan kakaópor
1 kk. szódabikarbóna
fél kk. őrölt fahéj
10 dkg puha vaj
15 dkg kristálycukor
1 tojás
A csokoládét szőlőmagnyi darabokra vágjuk, majd a liszttel, a kakaóporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal összeforgatjuk.
A puha vajat először magában, azután a cukorral keverjük habosra. A tojással tovább keverjük, majd egy fakanállal a lisztes csokoládéval is összeforgatjuk.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszából evőkanállal 16 kis halmot cuppantunk rá egyenlő távolságban. Egy kicsit elsimítjuk, de nem kell bíbelődni vele különösebben, mert sütés közben elterülnek. Előmelegített sütőben, nagy lánggal kb. 18 percig sütjük.
|