BROWNIES
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg finomliszt
1 tk. sütőpor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
3 kk. neszkávé
2 ek. víz
4 tojás
1,75 dl napraforgóolaj
jó maréknyi mogyoró
Az étcsokoládét apróra vágjuk, esetleg nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután a liszttel, a sütőporral meg a kakaóporral összeforgatjuk.
A neszkávét a meleg vízben föloldjuk, ha kihűlt, a tojásokat belekeverjük, majd apránként belecsurgatott olajjal tovább verjük. A legjobb, ha elektromos habverővel dolgozunk.
Ezután a csokoládés lisztbe keverjük, majd a kivajazott (30x35 cm) tepsibe simítjuk. A tetejét durvára vágott mogyoróval megszórjuk, azután közepesen forróra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Amikor kihűlt, közepes nagyságú háromszögekre vágjuk.
Önmagában porcukorral behintve vagy tejszínhabbal megkoronázva tálaljuk, de kínálhatjuk melegen, hideg vaníliafagylalttal is.
|