FAHÉJAS KUGLÓF
Hozzávalók:
25 dgk vaj vagy margarin
25 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor
4 tojás
2 ek. rum
1 tk. fahér
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
25 dkg mazsola
125 g őrölt mandula vagy dió
Díszítéshez:
porcukor és vaníliáscukor keveréke
Vajat a cukorral, vaníliáscukorral, tojásokkal, rummal és a fahéjjal elkeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A mazsolát és a mandulát vagy diót is hozzáadjuk, a tésztát egy kivajazott formába öntjük. Sütés után a kuglófot hagyjuk kihűlni. A vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési hőmérséklet:
Elektoromos sütő: 160-170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: 150 °C (előmelegítve)
Gáz: 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 85-95 perc (a forma nagyságától függően)
|