GYÜMÖLCSÖS JOGHURTTORA
Hozzávalók:
(26 cm-es tortaformához)
2 tojás
8 dkg cukor
2 ek. meleg víz
10 dkg liszt
10 dkg őrölt mogyoró
Töltelékhez:
9 levél zselatin
1 üveg cseresznye-befőtt
1 doboz sárgabarack
8 dl joghurt
10 dkg méz
2 ek. citromlé
1/2 citrom reszelt héja
2 dl tejszín
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. A tojásfehérjét 2 dkg cukorral felverjük. A tojássárgáját a maradék cukorral és a vízzel világos krémmé keverjük.
Összekeverjük a lisztet és a mogyorót. A fehérjehabbal együtt a krémhez adjuk, és a formába öntjük. A sütőben (gáz 2-3. fokozat) 15 percig sütjük.
A gyümölcsöt lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A joghurtot 8 dkg mézzel, a citromlével és -héjjal elkeverjük. A zselatint elkészítjük, és a joghurthoz adjuk. Felverjük a tejszínt, és ezt is a joghurthoz adjuk.
50 ml sárgabaracklét a maradék mézzel felforralunk. A tortaformába csepegtetjük. Rákenjük a joghurt harmadát, és belül cseresznyével, kívül sárgabarckkal kirakjuk. Néhány gyümölcsdarabot félreteszünk. Megkenjük a maradék krémmel, és három órán át hűtjük. Gyümöccsel díszítjük.
|