MEGGYES TORTA
Hozzávalók:
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 dl tej
3 tojásfehérje
meggy
Díszítéshez:
porcukor és vanilíás cukor keveréke
A vajat simára keverjük és ívatosan hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, Bourbon vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a tejet is és kézi robotgéppel kb. 3 percig verjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk. Egy kivajazott tortaformába (24 cm) öntjük. A meggyel díyszítjük. Sütés után a tortát hagyjuk kihűlni. A vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési hőmérséklet:
Elektromos sütő: 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: 150 °C (előmelegítve)
Gáz: 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc
|