MARCIPÁNOS CSILLAG
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 csapott tk. sütőpor
10 dkg őrölt dió
5 dkg őrölt mogyoró
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliáscukor
2 tojás
2 ek. tej
2-3 csepp mandula aroma
25 dkg vaj vagy margarin
Díszítéshez:
1 tasak cukormáz (marcipán vagy puncs ízű)
1 doboz szórócukor (színes)
Lisztet a sütőporral, dióval, mogyoróval, porcukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, tejjel, aromával és a vajjal összedolgozzuk. A tésztát 5 mm vékonyra nyújtjuk, egy csillagformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük.
A készre sütött csillagokat a cukormázzal bevonjuk és szórócukorral megszórjuk.
Sütési hőmérséklet:
Elektromos sütő: 200-210 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
|